RADYO IZ Török Népzenei Együttes, Török Zene Rádió, Macarca
 

 

radyo iz

     www.radyoiz.com ©

 

 

 

     

 

   

Tikla ve Dinle...!

     
Radyo iz ©  
     

 

Turkce / Turkish Turkce  

 

Turkce / Русский язык Russian

 

Ingilizce / English English

 

Farsca / فارسی Persian

 

Ukraynaca |Украинский  Ukrainian

              

Hollandaca | Nederlands Dutch 

 

Macarca | Magyar Hungarian

 

Yunanca / Ελληνικά Greek

 

 

 

 

 

 

 ANNOUNCEMENTS

 

 

 

 

 

Welcome to Radio Iz, your home for the best mix of  Turkish   folk,  classics and the newest Turkish  releases!

 

                  ÜDVÖZLÜNK!  
 

 

Winamp ile dinleyin...! WinampWinamp ile dinleyin...!  
Media Player Ile Kucuk Pencerede Dinleyin

 

Windows Media PlayerMedia Player Ile Kucuk Pencerede Dinleyin

 

Real Player ile dinleyin...! Real PlayerReal Player ile dinleyin...!

Műsoraink online hallgatásához a windows media playert  vagy a winampot is választhatod. ha rendelkezel e programok valamelyikével, és online adásunkat szeretnéd hallgatni, két választási lehetőséged van:

  • ha windows media playerrel szeretnéd hallgatni az mp3 stream-et, ide kattints!
  • ha jobban kedveled a winampot, akkor ide kattints!

probléma merült fel, és nem oldják meg az alábbi tanácsok sem? írj nekünk!

 
               Üdvözlünk az Radyo Iz  oldalán!
 
 

 

Az Radyo iz Törökország első és egyetlen internetes kereskedelmi rádiója. 24 órás, ingyenesen elérhető élő műsort sugároz, már több mint 3 évvel . Célunk, hogy jól szórakozz…

 

 
 

 

Megemlékezés Kütahyában az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 160. évfordulója alkalmából

 

A Magyar Köztársaság Ankarai Nagykövetsége 2008. március 12-én ünnepi megemlékezést tartott az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 160. évfordulója alkalmából a Kossuth Lajosnak és társainak menedéket nyújtó török városban, Kütahyában. Az ünnepségen részt vettek a helyi közélet szereplői, a magyar kultúra és történelem iránt érdeklődő kütahyai polgárok, valamint a helyi média képviselői is.

 

Az ünnepi megemlékezés a hagyományoknak megfelelően Kossuth Lajos egykori lakhelyén, a Kossuth Háznál (Macar Evi) vette kezdetét. Kossuth Lajos szobránál koszorút helyezett el Ţükrü Kocatepe Kütahya tartomány kormányzója, Szabó István ankarai nagykövet, valamint Ismet Güral kütahyai magyar tiszteletbeli konzul és Cselényi László, a Duna Televízió elnöke.

 

A magyar és a török Himnusz elhangzását követően elmondott beszédében Szabó István nagykövet kiemelte, hogy a magyar történelem több kiemelkedő személyisége lelt menedéket az Oszmán Birodalomban. A Kossuth Lajost és társait befogadó Kütahya városát és a Magyarországot ma is élő kapcsolat köti össze. Kütahyaban közel három évtizede nyílt meg a Kossuth Múzeum, 15 éve pedig Ismet Güral, elismert helyi üzletember személyében tiszteletbeli konzul képviseli Magyarországot Kütahyában. 1987-ben sor került az első magyar kulturális napra Kütahyában. A török város és magyarországi testvérvárosa, Pécs között kiválóak a kapcsolatok. A szálak további erősítéséhez kiváló lehetőséget ad az Európai Unió által támogatott civil társadalmi párbeszéd és más programok, melyek a magyar és török önkormányzatok, civil és szakmai szervezetek, egyetemek és fiatalok együttműködését is segítik. További lehetőségeket rejt Kütahya bekapcsolódása az Európa Kulturális Fővárosa 2010 pécsi rendezvényeibe. Szabó István kifejezte köszönetét is a kütahyai polgároknak, amiért ápolják az 1848-49-es magyar szabadságharc és Kossuth Lajos emlékét.

 

Kütahya polgármestere, Mustafa Iça a török-magyar barátság szimbólumának nevezte Kossuth Lajost, akinek személye hozzájárult ahhoz, hogy a török és a magyar nép kapcsolatai még erősebbé váljanak.

 

Ismet Güral, kütahyai magyar tiszteletbeli konzul emlékeztetett a török és a magyar nép közös, közép-ázsiai gyökereire. Bíztatónak nevezte, hogy a két ország kapcsolatai ma is kiválóak, amit a kereskedelmi forgalom folyamatosan bővülő mértéke is jól jelez.

 

Az ünnepi program következő állomásaként Szabó István nagykövet megnyitotta „A Békés megye élő népművészete” című magyar népművészeti kiállítást a tartományi kulturális igazgatóság kiállítótermében (Kütahya Il Kültür Müdürlüđü), mely március 21-ig várja az érdeklődőket. A Békés Megyei Népművészeti Egyesület anyagát a Hagyományok Háza bocsátotta rendelkezésre.

 

Este Farkas Róbert, Eskiţehirben élő magyar zenész és kamarazenekara, valamint a kütahyai Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi diákjai adtak ünnepi koncertet.

 

 

 
 A Regionális Partnerség Ankarai Koncertje


A Magyarország, Ausztria, Szlovákia, Szlovénia, Lengyelország és a Cseh Köztársaság külügyminiszterei által 2001-ben alapított Regionális Partnerség tagállamainak ankarai nagykövetségei 2008. április 20-án komolyzenei koncertet tartottak. Magyarországot Ezgi Tanrýverdi képviselte, aki Liszt Ferenc Funérailles és Bartók Béla Allegro Barbaro című művét adta elő. Ezgi Tanrýverdi Eskiţehirben, az Anatóliai Egyetem Konzervatóriumában Farkas Róbert művésztanár irányításával folytatja tanulmányait. A koncert megvalósítását a Magyar Külügyminisztérium is támogatta.

 

 

 

 

 

 

                     

 

Up          

               SIK KULLANILANLARA EKLEYIN...! / Add to Your Favories!       E-Posta / E-Mail

 Make Your Home Page